Klient / Súkromná osoba
Autori / Stanislav Šutvaj, Pavol Mičáň, Jakub Sahatqija
Tagy / ,

Parcela je situovaná v Námestove, v širšom centre. Stojí na nej rodinný dom, ktorý bude odstránený. Pôvodný dom bude nahradený väčšou garážou, čím sa oddelíme od pomerne rušnej cesty. Navrhnutý rodinný dom združuje viacero funkcií, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Samotné bývanie rodiny klientov je doplnené o letnú kuchyňu a apartmán pre hostí. Letná kuchyňa svojim umiestnením reaguje cez krytú terasu na obytný priestor a ponúka, hlavne v lete, zaujímavé prepojenia. V prípade potreby poslúži letná kuchyňa spolu s izbou a zázemím ako ucelený hosťovský blok. Na poschodí je okrem izieb pre deti umiestnená aj oddychová a fitness zóna. V priestore strešných terás ponúka iný, rozšírený zážitok v mestskom prostredí.